We bezorgen door heel Nederland!
contact
over ons
blog
Account
contact

Meubels met een verhaal

Het overgrote deel van onze collectie komt uit Hongarije en omstreken. Al meer dan 15 jaar speuren we hier stad en land af naar oude meubels die niet meer in gebruik zijn, om ze in onze werkplaats vervolgens nieuw leven in te blazen.

 
Veel meubels zijn na een opknapbeurt klaar voor een nieuw avontuur, en van buitenbeentjes die we niet kunnen redden gebruiken we onderdelen. Zo krijgen oude kastdeuren een nieuwe ombouw, oude tafelbladen een nieuw onderstel en customizen we grote vervallen kasten naar unieke eendeurs exemplaren. Of we geven oude meubels een nieuwe functie, zo wordt een antieke fabriekskar een prachtige trolley en staat een oud radioplankje ook heel gezellig als plantentafeltje.

 
Wekelijks komt er een wagen met opgeknapte vondsten naar onze loods, en ja, ook het leven van een meubel kan dan raar lopen; van de Hongaarse poesta naar Amsterdam-Noord.

 

Zo alles bij elkaar is dat best heel veel werk, werk dat we met een klein team in Hongarije en een klein team in Nederland met heel veel liefde doen. Omdat we willen laten zien dat het onnodig is om zoveel te produceren, wanneer er nog zoveel moois is dat we kunnen hergebruiken. Daarnaast zijn onze unieke en karakteristieke meubels natuurlijk een stuk leuker én interessanter dan het fast-furniture aanbod; zo heeft elk meubel zijn eigen verhaal.

 

Van bureau naar toonbank

 

 

Tijdens één van onze speurtochten kwamen we een prachtig antiek bureau tegen, dat al jaren stond weggestopt in een oude schuur. In onze werkplaats hebben we ervoor gekozen om van de verschillende onderdelen een toonbank te maken, en al zeggen we het zelf, het resultaat mag er wezen! Zo doet ze qua comfort niet onder voor een nieuw meubel, maar wel met de sfeervolle details en het sierlijk houtsnijwerk van een antiek exemplaar.
 
Op de foto’s staat deze beauty nog op de ranch in Hongarije, maar inmiddels staat ze te schitteren in onze winkel en webshop.

 

© Van Dijk en Ko - Made by miWebb