We bezorgen door heel Nederland!
contact
over ons
blog
Account
contact

Werkplaats de Papaver

Papaverweg 46-48 heeft zich ontpopt tot een waar circulair bedrijventerrein! We stellen onze nieuwe buren graag voor. 

 

Samen met Neef Louis zetten wij ons al ruim 20 jaar in voor meer hergebruik door het upcyclen en aanbieden van vintage meubels. De afgelopen tijd hebben meerdere bedrijven zich bij ons op het terrein gevestigd, die allemaal op hun eigen manier bezig zijn met circulariteit, duurzaamheid, sociaal ondernemen of de Amsterdamse kunst- & cultuursector. Kortom, er gebeurt een heleboel leuks!

 

Lacqlacq

 

Eline is interieurstyliste en heeft zich gespecialiseerd in het upcyclen van antieke meubels, die zij een totaal nieuwe en eigentijdse look geeft. Daarnaast ben je bij Lacqlacq ook aan het goede adres voor interieuradvies. 

 

 

@lacqlacq_interior_stuff

 

 

Meubelstoffeerderij Sarah Doyer 

 

Sarah is al jaren een bekende op het terrein en is onlangs verhuisd naar een groot atelier aan de voorzijde. Of beter gezegd een stoffen-snoepwinkel, met een overdaad aan stoffen in de mooiste kleuren, texturen & prints.

Samen met haar team voorziet zij oude meubels van een nieuw jasje, zodat ze weer helemaal klaar zijn voor een volgend leven. Van de reststroken maakt Kika prachtige kussens & poefs die je hier ook kunt kopen. 

 

 

@sarahdoyer
@kikasbags

 

Gezusters Stoop 

 

De gezusters Stoop hebben een heerlijk lampenkappenatelier. Zo geven zij oude lampenkappen een nieuw jasje, maar je kunt hier ook terecht voor een nieuwe kap bij een antieke lampenvoet. Met een grote voorliefde voor stoffen in prachtige kleuren & prints kijk je ook in dit atelier je ogen uit. 

 

 

@gezustersstoop

 

 

Movement Matters Massage

 

Tussen alle bedrijvigheid op het terrein door vind je bij Movement Matters een ware oase van rust. Hier kun je terecht voor heerlijke massages en therapeutische behandelingen om weer even helemaal op te laden. 

@movementmattersmassage

 

 

Stadslab Buiksloterham Circulair

 

Saskia en Peter van Stadslab zijn de verbindende schakel in Buiksloterham tussen bewoners en bedrijven. Zo wordt hier het nieuwe wonen en werken gecombineerd met duurzame experimenten, innovatief onderzoek en een eigenzinnige cultuur.  

 

Samen met Stadslab zijn wij de uitdaging aangegaan om van de Papaver een circulair bedrijventerrein te maken. 

 

 

www.buiksloterham.nl

 

 

Stichting Philadelpia 

 

Stichting Philadelpia creëert werkplekken op het Papaver terrein voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.
 

www.stichtingphiladelphia.nl

 

 

Studio Irma

 

Kunstenares Irma de Vries ken je misschien wel van haar prachtige Reflecting Forward tentoonstelling in het MOCO museum. In verschillende kunstkamers word je hier omringd door een eindeloze explosie van felgekleurde lichten, bewegende animaties, diamanten & bellen.

 

 

@studioirma_art
 
 

Waargenoegen

 

Niet nieuw op het terrein maar wel al jaren één van de best bewaarde geheimen van Amsterdam-Noord! Bij Waargenoegen kun je nog altijd terecht voor een punt bekroonde appeltaart of een heerlijke tosti, maar sindskort scoor je in de nieuwe ‘Buurtsuper’ ook geweldige lokale boodschappen voor thuis. Bijvoorbeeld brood van de Goudfazant, biertjes van Oedipus & Walhalla, koffie van Keppler en worstjes van Buitengewoon.

 

 

@waargenoegen

 

 

Tot zover..

 

Dit voorstelrondje wordt vervolgd, want nog lang niet iedereen is aan bod gekomen. Mocht je weer willen weten over bovenstaande initiatieven dan horen wij het graag, of nog beter, loop gezellig een keer binnen op de Papaver!

 

Werkplaats Papaver 
Papaverweg 46-48
1032 KJ Amsterdam 

© Van Dijk en Ko - Made by miWebb