We bezorgen door heel Nederland!
contact
over ons
blog
Account
contact

Van de Hongaarse poesta naar jouw huis

Het overgrote deel van onze vintage collectie komt uit Hongarije, waar we in de werkplaats oude meubels nieuw leven inblazen. Wanneer je goed speurt vind je hier de mooiste spullen van soms wel meer dan honderd jaar oud, die vaak niet meer in gebruik maar ook nog lang niet bejaard zijn.


Veel meubels zijn na een opknapbeurt klaar voor een nieuw avontuur, en van buitenbeentjes die we niet kunnen redden gebruiken we onderdelen. Zo krijgen oude kastdeuren een nieuwe ombouw, oude tafelbladen een nieuw onderstel en customizen we grote vervallen kasten naar unieke eendeurs exemplaren. Of we geven oude meubels een nieuwe functie, zo wordt een antieke fabriekskar een prachtige trolley en staat een oud radioplankje ook heel gezellig als plantentafeltje. 

 

Wekelijks komt er een transport naar Amsterdam, en ja, ook het leven van een meubel kan dan raar lopen; van de Hongaarse poesta naar jouw huis. 

 

 

Onze bijdrage aan een duurzamere wereld

 

Al die speurtochten, restauraties en transporten bij elkaar zijn veel werk. Werk dat we met een klein team in Amsterdam en een klein team in Hongarije met heel veel liefde doen. Door meubels op te knappen halen we ze weer naar deze tijd en houden we ze in het systeem, met hout dat niet meer gekapt hoeft te worden. We willen laten zien dat het onnodig is om zoveel te produceren en van onze aarde te vragen wanneer er nog zoveel moois is dat we kunnen herverdelen. Met Van Dijk & Ko zetten we ons zo in voor een duurzamere wereld met meer hergebruik. 

 

Daarnaast zijn we simpelweg ontzettende liefhebbers en gek op karakteristieke meubels waarmee je je huis meer eigen en uniek maakt. Want zeg nou zelf, een meubel zonder verhaal is toch eigenlijk maar saai?

© Van Dijk en Ko - Made by miWebb