We bezorgen door heel Nederland!
contact
over ons
blog
Account
contact

Het verschil tussen vintage, antiek & brocante

Onze loods staat vol nieuwgevonden schatten, de één vintage of antiek en de ander industrieel of brocante. Heel wat levensjaren hebben ze met elkaar gemeen, maar wat is nu precies het verschil?

 

Vintage of Antiek

Een vintage item is minimaal dertig jaar oud en komt uit de periode 1920-1980. We noemen een item pas antiek wanneer hij nog een stukje ouder is en met de hand gemaakt. De jaren-maatstaf verschilt wat per product, voor een boek wordt ca 75 jaar aangehouden en een meubel mag zich doorgaans pas antiek noemen na zijn 100e verjaardag.

 

 

Brocante

Brocante is het Franse woord voor vlooienmarkt, la Brocante. Voor brocante items gelden minder regels qua leeftijd, maar vaak komen zij net als vintage items uit de periode van 1920 tot 1980. Het verschil tussen vintage en brocante zit hem in de staat van het product. Een doorleefd uiterlijk is kenmerkend voor brocante items, terwijl er van vintage items juist wordt verwacht dat zij in gave staat zijn.

 

Industrieel

Het zit hem eigenlijk al in de naam. Industriele meubels komen vaak uit oude fabrieken en werkplaatsen en zijn gemaakt van robuuste materialen. Tegenwoordig krijgen ook veel nieuwe meubels een industriële look, maar bij ons vind je alleen de echte oudjes. Oftewel vintage industrieel (om het nog wat ingewikkelder te maken).

 

Vintage, brocante & antiek

 

Retro

Tot slot retro. Hiermee bedoelen ze nieuwe producten in een oud jasje. Bijvoorbeeld een kast die vandaag de dag wordt geproduceerd met een 70’s look. Je vindt retro dan ook niet snel terug in onze collectie, omdat het juist onze missie is om écht oude en unieke meubels een nieuw leven te geven.

© Van Dijk en Ko - Made by miWebb